Cursussen & Workshops

Grafiek workshops in alle soorten.

Doe je mee met de workshop Zeefdruk, Linosnede, Droge naald etsen, Boekbinden of laat je inspireren door de Natuurdruk!

Na 4 september komen er weer nieuwe workshop datums!

Vrouw met donkerhaar in een staart, staat aan het roer van een etsdrukpers tijdens de droge naald workshop. Voor de pers staat een muur vol met kleurijke grafische prints.

prive workshop

Wil je graag graag een workshop volgen tijdens de zomer periode? Vanaf 2 personen kun je al een prive workshop op afspraak inplannen! Stuur ons een mail om  te vragen naar de mogelijkheden.  

Reserveren via grafischewerkplaatsraaf@gmail.com met je naam, adres, mail en telefoonnummer.

* (De aanmelding is pas definitief bij het betalen van de factuur.)

worshop | Linosnede

15 Juni

Creëer je eigen geometrische patroon met een tweekleuren linoprint! We gaan aan de slag met een vierkant stukje lino, als een tegeltje. Denk hier bij aan de mooie Portugese azulejos! Door middel van “reduction print” halen we na de eerste drukronde nog meer lino weg met onze gutsjes, waardoor je een tweede kleurlaag aan kan brengen met meer detail. Dit zorgt voor een kleurrijk resultaat met Mediterraans tintje

Wanneer: Woensdag 15 juni
Tijd: 10:00 tot 14:00
Kosten: €50-, (inclusief koffie en thee. )

 

BEGINNERSCURSUS | ZEEFDRUKKEN

tasje bedrukken

24 juni

Bij de beginnerscursus leer je alles over de zeefdruk van het voorbereiden van de zeef tot het afdrukken van je ontwerp. In een dag leer je alle basistechnieken van het bedrukken van tasjes en krijg je inzicht in hoe je op textiel kan zeefdrukken. 

We doorlopen alle stappen van het proces. Zo besteden we ook aandacht aan het afstellen van de zeefdruktafel en het belichten van de zeef. Je leert hoe je de beste resultaten krijgt door te werken aan je druktechniek zodat je gegarandeerd met een geslaagde  zeefdruk naar huis gaat!

Aan het einde van de dag ga je met je eigen ontworpen totebag tas naar huis!

Wanneer: Vrijdag 24 Juni
Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: €75-, (inclusief koffie en thee. )

Een vrouw met donker haar en een bril zit gehurkt voor het droogrek vol met zeefdruk prints.

zeefdruk workshop met droogbloemen

26 juni

Voor deze workshop heb je geen druk- of tekenervaring nodig. Wij gaan namelijk een ontwerp zeefdrukken op papier d.m.v. bloemen, planten, bladeren en andere dingen uit de prachtige natuur! Een zeer toegankelijke en vrolijke workshop met gegarandeerd resultaat!

Wanneer: Zondag 26 Juni
Tijd: 10:00 tot 14:00 uur
Kosten: €60-, (inclusief koffie en thee. )

Zeefdruk raam met inkt in het rood. Een man houd een rakel vast, terwijl een jonge man het papier op de zeefdruktafel legt. Close up.

BEGINNERSCURSUS | ZEEFDRUKKEN

29 juni

Bij de beginnerscursus leer je alles over de zeefdruk, van het voorbereiden van de zeef tot het afdrukken van je ontwerp!

We doorlopen alle stappen van het zeefdrukproces. Zo besteden we ook aandacht aan het afstellen van de zeefdruktafel en het belichten van de zeef. Je leert hoe je de beste resultaten krijgt door te werken aan je druktechniek zodat je gegarandeerd met een geslaagde set zeefdrukken naar huis gaat!

Wanneer: Woensdag 29 Juni
Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: €75-, (inclusief koffie en thee. )

Een vrouw met donker haar plaats haar drogenaald afdruk op het droogrek. Twee andere vrouwen kijken naar de afdrukken op het rek.

Workshop | Drogenaald

2 Juli

Bij de droge naald techniek kras je met een fijne stalen naald je tekening in een kunststof plaat. De lijnen bij het afdrukken die ontstaan hebben een zachte aanblik. Wat typerend is voor deze techniek!  Deze diepdruk techniek werd dan ook veel gebruikt bij de prentkunst, ook door oude meester zoals Rembrand van Rijn.

In de ochtend gaan we onze tekeningen maken en in de plaat krassen. In de middag gaan we de tekeningen afdrukken met de etspers. Zodat je aan het einde met je eigen afdrukken naar huis kan gaan!

Wanneer: Zaterdag 2 Juli
Tijd: 10:00 tot 15:00 uur
Kosten: €50-, (inclusief koffie en thee. )

Blijf op de hoogte van nieuwe data via onze socials